Kabelboom op maat.

Wij kunnen voor u kabelbomen op maat maken. Groot of klein, grote aantallen of kleine aantallen, wij hebben een passende oplossing voor u! Neem contact met ons op voor advies of een vrijblijvende offerte.

Wat is een kabelboom:

Kabelbomen zijn de elektrische aders van machines en voertuigen, ze vertakken van de PDU (Power Distribution Unit) tot elk elektrisch aangestuurd onderdeel. Een kabelboom bestaat uit meerdere draden/kabels en connectoren. De draden worden bij elkaar gehouden door bijvoorbeeld; tape, bundelbandjes, ribbuis, braided sleeving etc. etc. Dit is dan ook een van de kenmerken van een kabelboom, de centrale bundeling.

Vorm van een kabelboom

Vanuit deze centrale bundel worden diverse aftakkingen gemaakt. Deze aftakkingen zijn kleinere bundels draden die vanaf de centrale kabelboom naar specifieke elektronische onderdelen worden geleid. Daar er meerdere kabels bij elkaar zitten hebben ze vaak een andere kleur markering. Hierdoor kunt u zien waar de kabels de kabelboom in gaat en waar deze vervolgens naar toe gaat. Het dikste deel van de kabelboom begint altijd bij een voedingspunt, vanuit daar loopt het naar de elektronische componenten.

Waar worden kabelbomen toegepast?

Kabelbomen worden gebruikt in voertuigen en machines. Eigenlijk overal waar elektrische componenten op zitten. Toch zie je vaak niks van een kabelboom, dat komt dat deze vaak weggewerkt zijn achter panelen en vloerdelen.

Kabelboom op maat bestellen bij Genius-Electrics.nl

Kabelbomen bestelt u bij Genius-Electrics.nl. U heeft bij ons keuze uit een groot assortiment tegen een scherpe prijs. Dankzij goede contacten met de leveranciers kunnen wij deze prijzen garanderen en u zo goed mogelijk informeren over al onze producten. Deze producten worden allemaal met zorg geselecteerd en getest voordat we ze gaan verkopen. Zo bent u verzekerd van kwaliteit! Heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via de live chat, mail of telefoon.