Kabelboom op maat

Wij kunnen voor u kabelbomen op maat maken. Groot of klein, grote aantallen of kleine aantallen, wij hebben een passende oplossing voor u! Neem contact met ons op voor advies of een vrijblijvende offerte.

Wat is een kabelboom:

Kabelbomen zijn de elektrische aders van machines en voertuigen, ze vertakken van de PDU (Power Distribution Unit) naar elk elektrisch aangestuurd onderdeel. Een kabelboom bestaat uit meerdere draden/kabels en connectoren. De draden worden bij elkaar gehouden door bijvoorbeeld tape, bundelbandjes, ribbuis, of braided sleeving. Dit is dan ook één van de kenmerken van een kabelboom, de centrale bundeling.

Vorm van een kabelboom

Vanuit deze centrale bundel worden diverse aftakkingen gemaakt. Deze aftakkingen zijn kleinere bundels draden die vanaf de centrale kabelboom naar specifieke elektronische onderdelen worden geleid. Daar waar meerdere kabels bij elkaar zitten, hebben ze vaak een andere kleurmarkering. Hierdoor kunt u zien waar de kabels de kabelboom in gaan en waar deze vervolgens naartoe gaan. Het dikste deel van de kabelboom begint altijd bij een voedingspunt, vanuit daar loopt het naar de elektronische componenten.

Waar worden kabelbomen toegepast?

Kabelbomen worden gebruikt in voertuigen en machines. Eigenlijk overal waar elektrische componenten op zitten. Toch zie je vaak niks van een kabelboom. Dit komt omdat deze vaak worden weggewerkt achter panelen en vloerdelen.

kabelboom auto

Kabelboom assemblage voor de automotive sector

Kabelbomen voor automotives en machines, dat is onze specialiteit! Dus voor oplossingen en het assembleren van kabelbomen low of high voltage bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen u over het gehele traject ondersteunen, van prototype assemblage tot aan massaproductie. Ons team staat voor u klaar. Wij selecteren alle benodigde componenten voor u; ook geven we advies als er prijstechnische of kwalitatief betere componenten beschikbaar zijn dan die u nu gebruikt. Onze kabelbomen worden gebruikt in de volgende sectoren: automotive, industrie, maritiem & agrarisch. Heeft u interesse in een op maat gemaakte kabelboom? Neem dan contact met ons op!

Totaal leverancier

Naast het verzorgen van het complete traject — ontwerp, prototype en massaproductie — leveren we ook alle componenten zoals LED-verlichting. Hierdoor kunnen we u een totaalpakket aanbieden dat op elkaar is ingespeeld. We nemen graag uw zorgen over, ook als het gaat om de continuïteit van leveringen.

Halffabricaten voor kabelbomen

Met onze knip-, strip- en applicatormachines kunnen we ook halffabricaten voor u produceren, zoals:

  • Het strippen van kabels.
  • Het op maat knippen van kabels, ribbuis, krimpkous en diverse omhulsels.
  • Contacten aankrimpen door middel van speciale applicatoren.

Kabelboom op maat bestellen bij Genius-Electrics.nl

Kabelbomen bestelt u bij Genius-Electrics.nl. U heeft keuze uit een groot assortiment tegen een scherpe prijs. Dankzij goede contacten met de leveranciers kunnen wij deze prijzen garanderen en u zo goed mogelijk informeren over al onze producten. Deze producten worden allemaal met zorg geselecteerd en getest voordat ze in de verkoop gaan. Zo bent u verzekerd van kwaliteit! Heeft u vragen? Neem dan contact op met ons op via de live chat, mail of telefoon.

kabelboom auto